Brutar- patiser- preparator produse f ainoase 

UNITATI DE COMPETENTA  

Abilitati cheie

•  asigurarea calitatii

•  dezvoltare personala în scopul obtinerii performantei

•  igiena si securitatea muncii

•  lucrul în echipa

•  organizarea locului de munca

•  pregatirea pentru integrarea la locul de munca

•  rezolvarea de probleme

•  satisfacerea cerintelor clientilor  

Unitati de competenta tehnice generale

•  aprecierea valorii nutritive a alimentelor

•  pregatirea materiilor prime si auxiliare

•  tehnici de ambalare

•  depozitarea materiilor prime si a produselor finite

•  transportul materiilor prime, semifabricatelor si a produselor finite

•  maruntirea materiilor de origine vegetala si animala

•  separarea amestecurilor

•  amestecarea materialelor

•  ambalarea în industria alimentara  

Unitati de competenta tehnice specializate

•  prepararea tipurilor de aluat pentru obtinerea produselor de patiserie

•  prepararea semipreparatelor folosite în patiserie

•  prepararea aluaturilor pentru produse fainoase

•  prelucrarea aluaturilor pentru obtinerea produselor de patiserie

•  prelucrarea aluaturilor pentru fabricarea produselor fainoase

•  coacerea si uscarea

•  precuratirea si conservarea cerealelor

•  pregatirea cerealelor pentru macinis

•  pregatirea materiilor prime si auxiliare

•  prepararea aluatului

prelucrarea aluatului